Muotiblogin aloittaminen on houkutteleva ja kiehtova vaihtoehto, mutta kuinka lähteä liikkeelle ja mistä aloittaa? Tähän artikkeliin on koottu muutama hyvä vinkki aloittelevalle muotibloggaajalle.

Rajaa blogisi teema

Yleensä blogin teema kannattaa rajata mahdollisimman tarkasti. Vaikka blogi käsittelisikin muotia, kannattaa rajaus tehdä vielä hieman tarkemmin, jotta blogi erottuu joukosta ja jotta se löytää mahdollisimman kohdennetun lukijakunnan. Valitse rajaus aina oman mielenkiintosi perusteella, sillä vain siten jaksat kirjoittaa mielenkiintoisia postauksia samasta aiheesta viikosta ja kuukaudesta toiseen. Näin intohimosi blogisi aihetta kohtaan välittyy myös blogin lukijoille. Jos rakastat esimerkiksi goottikulttuuria ja goottityyliä, bloggaa tästä tyylistä myös lukijoillesi ja anna heille hyviä lisäarvoa tuovia vinkkejä vaikkapa siitä, mistä lukijasi voivat löytää erityisen upeita tyyliin sopivia asuja ja asusteita.

Suunnittele blogisi sisältö ja postausaikataulu

Suunnittelu on onnistuneen muotiblogin perusta. Suunnittele siis jo etukäteen blogisi sisältö sekä postausaikataulu. Kirjoita itsellesi muistiin hyviä postausten aiheita ja pyri julkaisemaan uusia postauksia säännöllisesti realistisen postausaikataulun mukaan. Pyri valitsemaan postauksiin mielenkiintoinen näkökulma, joka ei välttämättä aina edusta valtavirtaa. Näin voit tuoda ajankohtaisiin aiheisiin aivan uudenlaisia näkökulmia, mikä lisää helposti kiinnostusta blogiasi kohtaan. Jos teet kannanottosi taitavasti, voit pian ansaita arvostusta lukijoidesi keskuudessa, ja blogiin tullaan mielellään hakemaan toisenlaisia näkökulmia. Makuasioista ei tunnetusti saa kiistellä, mutta muotia ja erilaisia muotisuuntauksia voi aivan hyvin lähestyä erilaisista näkökulmista käsin.

Tee blogillesi some-kanavat

Blogin lisäksi blogin teema ja mielenkiintoinen sisältö kannattaa nostaa esiin myös somessa. Blogille kannattaakin luoda omat kanavat esimerkiksi Instagramiin ja Facebookiin. Etenkin Instagramissa upeat kuvat pääsevät oikeuksiinsa, ja voit kerätä nopeasti some-kanavan ympärille tyylilajistasi kiinnostuneen seuraajajoukon. Instagramin feed-osio kannattaa jo alusta lähtien suunnitella siten, että feed erottuu joukosta ja on visuaalisesti upean näköinen. Somessa tieto blogistasi ja sen uniikista sisällöstä leviää nopeasti, eikä somea syyttä suotta usein verrata modernin ajan viidakkorumpuun! Rummuta tätä viidakkorumpua rohkeasti ja kerää blogillesi heti sen ensimetreiltä lähtien muodista innostuneita lukijoita! Jos lukijat pitävät lukemastaan ja näkemästään, tulee heistä helposti blogisi pitkäaikaisia faneja!