Ajan henki ja vallitsevat tyylisuunnat jättävät jälkensä muotiin ja vaatetukseen. Renesanssin värikkyys, barokin pöyhkeilevyys ja rokokoon sievistely on näkynyt myös kulloisenkin aikakauden muotikäsityksissä. Pukeutuminen ja muoti ovat mitanneet kansakuntien kulttuurin tasoa, sillä juuri muodissa erilaiset taidekäsitykset ovat astuneet konkreettisesti arkeen.

Muoti on onnistunut historiansa aikana shokeeraamaan ja herättämään keskustelua

Muotiin on usein kuulunut halu tehdä jotain päinvastaista kuin mihin on juuri totuttu. Esimerkiksi 1960-luvulla muodista tuli shokeeraavaa minihameiden sekä mikrojen muodossa. Siisteistä lyhyistä hiuksista kasvatettiin hartioille ulottuvia moppitukkia ja Beatlesin vauhdittamana puvut muuttuivat värikkäiksi.

Carnaby Street -tyylin jälkeen siirryttiin hippimuotiin, joka pohjautui nuorison protestiliikkeeseen vaihtoehtoisen yhteiskunnan puolesta. Hippiliike oli lyhytaikainen ja sen kukoistuskautta oli rakkauden kesä vuonna 1967. Kuitenkin hippimuotia on pyritty jäljittelemään vielä vuosikymmeniä myöhemmin, kuten 1990-luvulla tehtiin kokeilemalla pienimuotoista paluuta trumpettilahkeisiin, pitkiin saappaisiin ja kukkaismekkoihin.

Ajaton ja yksinkertainen pukeutuminen on aina varma valinta

Joskus saattaa olla varminta pukeutua ajattomasti ja yksinkertaisesti. Usein tämän ohjeen noudattamisella vältytään ylilyönneiltä, joita muuten saattaisi tapahtua. Hyvä ohjenuora on valita kestäviä ja korkealaatuisia kankaita ja materiaaleja, sillä ne pysyvät käytössä pitkään siisteinä. Ne kestävät myös pesua ja silitystä. Yleensäkin vaatteet kannattaa pitää puhtaina ja ehjinä, sillä nuhjuisina ne ovat ikävän näköisiä. Musta on hyvä ja varma värivalinta, sillä sitä on helppo yhdistellä muihin vaatteisiin ja asusteiisiin.

Yleinen