Muotialalla toimii monenlaisia yrityksiä, aina vaatteiden suunnittelusta muodin tukkuliikkeisiin ja jälleenmyyjiin. Muotialaa yhdistää ajan hermoilla oleminen ja tulevan muodin luominen ja ennakoiminen. Aivan kuten muussakin liiketoiminnassa, niin myös muotialalla asiakkaat tuovat rahan kanssaan. Riippuen muotialan yrityksistäsi sinulla on todennäköisesti kymmeniä, satoja tai jopa tuhansia kanta-asiakkaita ja sen lisäksi satunnaisia ostoja tekeviä asiakkaita. Asiakkaiden tyytyväisyys on hyvin olennainen asia, koska se tuo rahan kassaan.

Vaatekaupoissa ja muissa myymälöissä ollaan jatkuvasti tekemisissä asiakkaiden kanssa. Keskitymme tässä artikkelissa asiakkuudenhallintaan, erityisen asiakkuudenhallinta ohjelmiston avulla. Monet eivät ehkä heti tule ajatelleeksikaan, kuinka laadukas asiakkuudenhallintaohjelmisto voi lisätä myyntiäsi. Lime Technologies kehittää ja myy CRM-järjestelmiä yrityksille. Kirjainlyhenne tulee sanoista Customer relationship management. Lime Technologies on yksi alansa markkinajohtajista Suomessa, ja se tunnettaan innovatiivisesta työotteestaan ja laadukkaista ohjelmistoistaan. Lime rakentaakin yrityksellesi täyden palvelun asiakkuudenhallintaohjelmiston.

Asiakkuudenhallinta nostaa asiakkaan ykköseksi

Muotialan kaupoilla esimerkiksi on suuri asiakaskunta. Monet muotia ostavat asiakkaat asioivatkin usein tutussa putiikissa. Asiakkuudenhallintaohjelma on erityisen tarpeellinen uniikkia muotia myyville myymälöille, joiden asiakaskunta ei ole ehkä niin suuri kuin massamuotia myyvillä ketjuilla. Pienten putiikkien asiakkaat ovat kullanarvoisia yrityksille. He haluavat laatua ja personoituja tuotteita. Muotialan putiikeilla on usein tarjolla erilaisia kanta-asiakasohjelmia, joissa tarjotaan ystävämyyntejä ja kanta-asiakas iltoja.

Mahdollisuuksien mukaan kanta-asiakkaille tarjotaan myös tuotetarjouksia ja alennuksia. Muotialalla kilpailu on kuitenkin kovaa ja tässä hintatilanteessa asiakkaiden sitouttamista voidaan tehdä muutenkin kuin antamalla alennuksia. Personoitu sähköpostikampanja ja erilaiset muistutusviestit myymäläsi tai verkkokauppasi kampanjoista ja muista uutisista sitouttavat asiakasta. Tänä päivänä massapostit ovat edelleen tehokkaita johonkin pisteeseen asti. Kuitenkin persoonallisella asiakastyöllä on entistä suurempi merkitys.

Kustomoitua asiakkuudenhallintaa

Lime Technologies tarjoaa sinulle täydenpalvelun asiakasohjelmiston. Helppokäyttöinen ja visuaalisesti miellyttävä käyttöliittymä on helppo opetella ja sinulla on jatkuvasti yrityksen tuotetuki käytössäsi. CRM-ohjelmisto on mahdollista räätälöidä firmasi tarpeita ajatellen sellaiseksi, että se lisäisi mahdollisimman paljon myyntiäsi. CRM-järjestelmän ytimessä on asiakasrekisteri, jota pyritään tuloksellisesti hyödyntämään. Tärkeää on, että asiakkuudenhallintaohjelma optimoidaan kommunikoimaan yrityksesi muun IT-järjestelmän kanssa.

Kysymys ei siis ole enää pelkästä suorasta myyntityöstä, vaan kysymys on jatkuvasti asiakasrajapinnassa olemisessa erilaisiin keinoin, kuten uutiskirjeiden muodossa. Tuloksellinen asiakastyö keskittyy löytämään pitkäaikaisia asiakkaita, jotka arvostavat uniikkeja tuotteita ja palvelua. Vanha viisaus liiketoiminnassa on se, että vanhojen asiakkaiden pitäminen on halvempaa kuin uusien hankkiminen. Uusasiakashankinta on tietysti kaupan alalla tärkeää, mutta yhtä tärkeää on sitouttaa nykyiset asiakkaat. Siinä asiakkuudenhallintajärjestelmä tulee avuksi. Se muistuttaa tärkeistä määräajoista, tilauksista ja esimerkiksi kohdennetuista sähköpostikampanjoista.