New York Fashion Week eli New Yorkin muotiviikot ovat yksi muotimaailman seuratuimmista ja odotetuimmista tapahtumista, jotka järjestetään vuosittain muodin mekassa, Isossa Omenassa. Vaikka itse tapahtuma ei ole yleisölle avoin, muotiviikot keräävät kaupunkiin valtavan määrän muodin perässä matkustavia turisteja ja paikan päällä on seurattavissa monia muita tapahtumia samanaikaisesti muotiviikkojen kanssa.

Matkusta Isoon Omenaan

Kaupungin kaduilla kävellessä turisteilla on tietysti mahdollisuus bongailla muotiviikkojen aikana (ja niiden ulkopuolella) maailmankuuluja malleja, design-suunnittelijoita, laulajia, Hollywood-tähtiä ja muita suurnimiä. Jos itse työskentelet muodin parissa, voit mahdollisesti onnistua hankkimaan pääsylipun kuuluisille muotiviikoille. Lisäksi New Yorkin muotiviikot hakevat jokaisena vuonna vapaaehtoisia työntekijöitä muotinäytösten kulisseihin – mikä olisikaan parempi tapa sukeltaa muodin maailmaan kuin vapaaehtoistyöntekijänä näin merkittävässä muotitapahtumassa!

Vaikka suunnitelmissa ei olisikaan vierailla itse New Yorkin muotiviikoilla, monet muodista kiinnostuneet ovat varmasti haaveilleet tähän muodin mekkaan matkustamisesta jo pitkään. Jos Milanon ja Pariisin kaltaiset kohteet on jo moneen kertaan koluttu, kenties nyt olisi aika suunnata ihastelemaan, mitä New Yorkilla on näytettävänään? Lisäksi voit löytää New Yorkin valtavista Outlet-myymälöistä huippusuunnittelijoiden design-tuotteita pilkkahintaan!

New Yorkiin lainarahalla

Jos haaveena on ajoittaa matka New Yorkiin samaan aikaan muotiviikkojen kanssa, voit joutua varautumaan siihen, että lentojen ja majoituksen hinnat saattavat nousta reilusti. Vaikka Suomesta pääsee lentämään New Yorkiin usein todella edulliseen tarjoushintaan, kaupunki on yksi kalleimmista kohteista ja varsinkin silloin, jos haluat majoittua keskustassa muotiviikkojen aikana bongataksesi kuuluisia malleja ja design-suunnittelijoita.

Unelmien täyttämiselle ei aina onneksi tarvitse asettaa liian rajallista budjettia, sillä matkan suunnitteleminen onnistuu helposti etukäteen, koska muotiviikkojen ajankohta ja ohjelma julkaistaan hyvissä ajoin ennen itse tapahtumaa. Yksi tapa kustantaa matka tähän muodin mekkaan on edullinen laina, jota on helppo hakea suoraan verkossa. Edullisen lainan ansiosta voit kustantaa vaikka koko reissun ilman omia säästöjä esimerkiksi silloin, jos matkan ajankohta selviää lyhyellä varoitusajalla tai kun säästäminen matkaa varten ei ole mahdollista.

Lainan hakeminen kannattaa kuitenkin suunnitella huolellisesti, oli lainan syy mikä tahansa. Kartoita lainantarpeesi matkaa varten tarkkaan ja laske, millaisella summalla voit lyhentää lainaa takaisin ilman, että se vaikuttaisi muihin pakollisiin menoihin. Kun nämä yksityiskohdat on selvitetty, lainatarjoukset kannattaa ensin kilpailuttaa vielä ennen lainasopimuksen solmimista.

Lainojen kilpailuttamisella selvität, miltä luotonmyöntäjältä saat edullista lainaa mahdollisimman pienillä lainakuluilla. Koska lainojen kilpailuttaminen verkossa on täysin ilmaista, ei sitä kannata koskaan jättää välistä. Voit selvittää henkilökohtaisen korkotasosi jopa kymmenien eri luotonmyöntäjien joukosta yhdellä lainahakemuksella. Lainojen kilpailuttamiseen kuluukin vain sen verran aikaa, mitä käytät lainahakemuksen täyttämiseen. Tämän jälkeen vertailukone järjestää lainatarjoukset edullisimmasta kalleimpaan, jolloin sinun tarvitsee vain hyväksyä niistä paras tarjous.