Kesän helteet tuovat omat haasteensa pukeutumiseen erityisesti silloin, kun osa päivästä kuluu esimerkiksi ilmastoidussa toimistossa, jossa lämpötila on jopa 15 astetta ulkoilmaa kylmempi. Kuumalla ilmalla hiki valuu ja meikin ja kampauksen ylläpito voi olla haastavaa. Kannattaakin suosia vedenkestäviä materiaaleja, ja kevyttä meikkiä esimerkiksi peitevoiteita kannattaa välttää mahdollisuuksien mukaan ja puuterista suosia aurinkopuuteria. Lämpimällä ilmalla myös bakteerit lisääntyvät helpommin ja ihon hygyieniasta kannattaa huolehtia. Piilolaseja käyttäville kuukausilinssit ovat hyvä ja helppo valinta ja ne saattavat kesällä olla miellyttävämmät, jos silmälasit tuntuvat kovin hiostavilta.

Helteisellä säällä isompi laukku on kätevä

Jos ulkona on paahteinen sää, mutta työpaikalla kylmä, voi isompi laukku toimia päivän pelastajana. Sinne saa helposti mukaan villapaidan, jota voi pitää päällä ilmastoinnin puhaltaessa. Toinen vaihtoehto on yksinkertaisesti vaihtaa vaatteet työpaikalla esimerkiksi vessassa ennen työvuoron alkua, sillä varsinkin miehillä shortsit eivät välttämättä istu työpaikan pukukoodiin, mutta toisaalta pitkät housut ovat ulkona liian kuumat. Jos vaatteiden vaihtoon ei halua käyttää aikaa, saa helpostusta esimerkiksi pellavahousuista tai muista ohuista kankaista. Naisilla esimerkiksi maksimekot viilentävät ja toisaalta pitävät jalat lämpimänä sisällä. Ylipäätään kannattaa välttää liian kireitä tai iholle laskeutuvia vaatteita, sillä ne usein hiostavat ja toisaalta eivät lämmitä riittävästi sisällä.

Ulkoilmassa kannattaa nauttia ja suosia väljiä materiaaleja

Jos käy onnekkaasti niin, että helteet osuvat juuri lomaviikoille, tai työpaikalla ei ole tarkkaa pukukoodia tai ilmastointia liian kovalla, voi pukeutua melko vapaasti lämpimän sään mukaan. Vaatteiden suhteen kannattaa suosia väljiä ja ohuita kankaita, jotka hengittävät ja päästävät lämpöä iholta pois.

Kesä on värien aikaa ja trenditietoinen pukeutuu tänä kesänä erityisesti näkyviin väreihin, kuten aniliininpunaiseen ja keltaiseen. Myös kukkamekot ja löysät helmat tekevät paluuta. Jos nämä värit tuntuvat liian räikeilta, ovat klassiset sininen, valkoinen, musta ja harmaa aina muodissa. Myös raidat sopivat erityisesti merelliseen ympäristöön. Harmaassa erityisesti vaalean harmaa on kesällä trendikäs ja tuo hieman valoa omaan ilmeeseen.

Kestävyys ja ekologisuus korostuu

Moni muotitietoinen pukeutuu nyt kestäviin materiaaleihin ja suosii ekologisia tuotteita. Ekologisuus näkyy kaikkialla, myös kosmetiikassa ja ihonhoitotuotteissa ja esimerkiksi runsaasti mikromuovia sisältävää kosmetiikkaa pyritään välttelemään. Ihon ja hiusten hoidossa suositaan orgaanisia ja luonnonmukaisia materiaaleja, kuten esimerkiksi kookosöljyä.

Tyylejä voi sekoitella rohkeasti

Kesällä voi myös kokeilla rohkeasti uusia tyylivalintoja. 90-luku on edelleen muodissa ja esimerkiksi pitkään kammoksuttu “junttimuoti”, kuten valkoiset tennissukat shortsien kanssa ja vyölaukut näkyvät taas katukuvassa. Vaatteita voi myös yhdistellä, joten laita rauhassa minimekon kanssa lenkkarit, jos matkalla tulee tarve päästä nopeasti liikkeelle. Vaihtoehtoisesti korkokenkiä voi yhdistellä arkisiin vaatteisiin.

Hiustyyleissä pitkät hiukset ovat taas tekemässä paluuta ja omaa lookiaan voi piristää esimerkiksi pidennyksillä. Kesäkuumalla pitkät hiukset saattavat tuntua ahdistavilta, mutta erilaiset rennot ponihännät ja nutturat pelastavat huonon hiuspäivän. Myös hatut ovat hyvä vaihtoehto auringolta suojautumiseen. Perinteiset lippalakit ovat tehneet paluuta ja muutaman vuoden ja myös isommat lierihatut sekä naisilla, että miehillä. Ennen kaikkea kesällä on erityisen muodikasta huolehtia omasta hyvinvoinnistaan ja mukavuudestaan ja tämä saa näkyä myös pukeutumisessa.