Tärkeiden juhlien kuten häiden, ristiäisten tai cocktail-kutsujen lähestyminen saa erityisesti naiset pohtimaan ja miettimään asukokonaisuuttaan jo useita päiviä, jopa viikkoja ennen juhlaa. Joko vaihtoehtoja on liikaa tai liian vähän, kannattaisiko juhliin käyttää jo vaatekaapista löytyvää asukokonaisuutta vai ostaa kokonaan uusi? Harva mies ehtii edes huolehtia näin paljon tulevasta juhlatilaisuudesta, mutta se ei tarkoita sitä, etteivätkö miehetkin haluaisi näyttää hyvältä ja tyylitietoisilta tärkeissä tilaisuuksissa.

Vaatetus

Juhlatilaisuuteen valmistautuessa miehen on tärkeää seurata juhlien järjestäjien antamaa pukeutumisetikettiä. Oli kyseessä sitten smokki, frakki, smart casual tai business formal, miehen tulee kohteliaisuudesta noudattaa näitä pukeutumisetikettejä. Kaikkiin tilaisuuksiin ei kuitenkaan aina anneta pukeutumisetikettiä ja tällöin monikin mies saattaa pysähtyä paikoilleen miettimään, mitähän sitten päälle panisi?

Monen miehen vaatekaappia koristaa usein musta väri. Se ei kuitenkaan tarkoita, että asukokonaisuudesta tulisi tehdä tylsä. Musta on oivallinen väri muiden kirkkaampien värien yhdistelemiseen, joten kannattaa yhdistellä rohkeasti mustaan asukokonaisuuteen kirkkaita kravatteja ja rusetteja sekä pastellinvärisiä kauluspaitoja. Jos taas asun päävärinä toimii muu väri kuin musta, kannattaa ottaa tarkasti huomioon, että myös muut värit sopivat mukaan kokonaisuuteen. Jos päälle siis eksyy taivaansininen frakki, kengiksi ei ehkä kannata valita niitä punaisia suosikkitennareita.

Miehen asun valinnassa on tärkeää ottaa huomioon vaatteiden istuvuus ja mukavuus. Esimerkiksi harteikkaiden miesten ei kannata tehdä paitavalintoja sattumanvaraisesti, sillä omaa kokoa vastaava paita ei välttämättä istukaan päälle niin hyvin, kuin toiset mallit. Kannattaa pitää myös mielessä, että monien suosittujenkin vaatemerkkien koot saattavat vaihdella huomattavasti merkistä toiseen ja yhden merkin koko S vastaakin toisen merkin kokoa M. Vaikka edessä olisikin se inhottu reissu vaatekauppoihin, älä osta tärkeisiin juhlatilaisuuksiin tarkoitettuja vaatteita sovittamatta niitä ensin.

Tuoksu

Hyvät tuoksut vaikuttavat alitajuntaamme lähes tietämättämme. Hyvältä tuoksuva mies jättää sekä unohtumattoman ensivaikutelman sekä luo kuvan itsenäisestä ja itsevarmasta menestyvästä miehestä. Miehen kannattaa siis panostaa myös tuoksuvalintaan ennen tärkeää juhlatilaisuutta.

Tuoksu kannattaa valita itse, sillä oma nenä on usein paras makutuomari tuoksun valinnassa (toki muista kysyä mielipidettä myös paremmalta puoliskoltasi, jos sinulla sellainen on). Älä ujostele liikaa tuoksua lisättäessä, ruiskauta sitä rohkeasti ranteisiin ja kaulan alueelle, missä ihon pintaa lähellä olevat verisuonet säilyttävät tuoksua tuoreena pidempään. Vaikka moni sitä tekeekin, tuoksua ei saisi hieroa yhteen ranteissa, sillä hankaus rikkoo aromia.

Tyylitietoisen miehen tuoksuvalinta vaihtelee toki mieltymysten mukaan, mutta markkinoilta löytyy useita klassikkotuotteita, joiden nimi kantaa lupausta laadukkuudesta. Hugo Boss on tullut tunnetuksi myös vaatteistaan, mutta erityisesti ajattomista aikuisen miehen tuoksuista, joka ei tule olemaan lähes koskaan hutiostos. Puuttuuko sinulta sattumoisin vielä tuoksu juhlatilaisuutta varten? Suosittelemme kiiruhtamaan pikaisesti Hugo Boss hajuvesi-ostoksille!

Asusteet

Asusteet ovat tyylitietoisen miehen paras ystävä. Kun asu ja tuoksu ovat kunnossa, onkin aika keskittyä valitsemaan asukokonaisuuden viimeistelevät asusteet. Asusteet voidaan jakaa karkeasti päällepuettaviin asusteisiin ja kannettaviin asusteisiin. Harvoissa juhlatilaisuuksissa miehen tarvitsee kantaa mukanaan suuria määriä tavaraa, joten taskulliset housut ja puvuntakki riittänevät puhelimen, auton avainten ja muiden tärkeiden tavaroiden säilöntään.

Asusteiden tulee täydentää asukokonaisuutta niin, etteivät ne kuitenkaan vie koko huomiota. Liian isot kellot, värikkäät kengät ja mahtipontiset korut kannattaa siis huolella jättää väliin. Hillityt ja yksiväriset asusteet ovat usein parhaimpia valintoja tärkeisiin juhlatilaisuuksiin. Vaikka asusteet saattavat kuulostaa turhilta, niihin kannattaa panostaa, sillä oikein valittuna asusteet kohottavat huomattavasti ensivaikutelmaa ja tuovat tyylitietoisen miehen asukokonaisuuteen jännittäviä yksityiskohtia.