Joulu on ihanaa aikaa. Joka vuosi saamme juhlia tätä ainutlaatuista juhlaa, jonka keskuudessa ovat perhe, yhdessäoleminen, hyvän ruoan syöminen sekä lahjojen antaminen ja vastaanottaminen. Yksi osa joulua ovat myös vaatteet ja asusteet. Jouluteemaisia asusteita ja vaatteita on moneen lähtöön.

Hauska asuste työpaikan pikkujouluihin

Työpaikan pikkujoulut ovat asia, mitä moni työntekijä varmasti odottaa vuosittain. Pikkujouluissa pääsee vähän rentoutumaan ja kenties juomaan työkavereiden kanssa, sekä pääsee vähän näkemään minkälaisia työkaverit ovat niin sanotusti vapaa-ajalla. Pikkujouluihin voi pukeutua fiksusti, ja totta kai tonttulakki pitää olla päässä tulevaa joulua ajatellen.

Tonttulakin pukeminen on perinteinen tapa juhlistaa joulua, ja tonttulakkeja löytyykin tätä nykyä monia erilaisia. Nykyaikaiset tonttulakit voivat olla esimerkiksi skottiruudullisia, perinteisiä punaisia tonttulakkeja, sinisiä tonttulakkeja, tai valkoisia tonttulakkeja joissa on spiraalikuvio.

Tonttulakkien lisäksi löytyy myös kaikenlaista muuta, kuten esimerkiksi vähän pidemmän parran omaavalle löytyy niin sanottuja “partakoristeita”, jotka ovat vähän niin kuin joulukuusen koristeita, mutta tietysti pienempiä, ja luonnollisesti ne tulee asetella partaan.

Netistä löytyy myös muita kuin tonttulakkeja, kuten esimerkiksi erilaisia pantoja, jossa voi olla vaikkapa lumihiutaleita, poronsarvet, tai piparminttukarkkisarvet.

Muut joulun asusteet

Pikkujoulut sikseen, perinteiseen jouluun kuuluu tietysti villapaidat. Erityisesti leikkisästi kutsutut “rumat jouluvillapaidat” ovat olleet muodissa jo pitkään. Tiedät varmasti mitä se tarkoittaa. Juuri niitä punaisen ja vihreän värin yhdistelmiä, jotka näkyisivät kilometrin päähän. Rumat jouluvillapaidat ovat siis kuuminta menekkiä joulun aikaan nykyvuosina, joten kannattaa hankkia itsellekin yksi sellainen. Eihän sitä tarvitse pitää kuin kerran vuodessa. Kuviona saattaa olla vaikkapa joulukoristeita, poroja tai tonttuja. Joulupukkikin usein löytää tiensä näihin kyseisiin paitoihin.

Muodikkaat joulun asusteet

Sitten vähän vakavammin, jouluna saa tietysti pukeutua myös muodikkaasti, ja hienosti.

Esimerkiksi musta kauluspaita ja siisti tummanpunainen villapaita siinä päällä on aina suosittu tyyli ja se sopii joulun teemaan. Siihen vielä vaikkapa siistit farkut niin muodikas asuste on valmis.

Myös esimerkiksi pikkutakit villapaidan päällä voi olla hyvinkin fiksu ja näyttävä tyyli juhlapöytään. Onhan joulu sentään hyvin juhlallista aikaa, joten miksi ei haluaisi myös näyttää, että arvostaa joulua pukeutumalla hieman hienompiin. Villapaidankin saattaa jopa jättää pois ja laittaa kauluspaita tilalle. Sellainen on hieman klassisempi hieno juhlatyyli.

Yhteenvetona jouluna voi jokainen pukeutua ihan miltä tuntuu. Joulu on tarkoitettu rentoutumista sekä yhdessäoloa varten. Joulua saa, ja pitääkin, juhlia kuten itse haluaa, koska tuleehan tämä aika vain kerran vuodessa.