Kesä on monenlaisten juhlien aikaa. Komerossa seissyt puku kaipaa päivitystä ja juhlakutsun pukukoodi aiheuttaa harmaita hiuksia. Pukukoodit ovat kuitenkin suhteellisen yksinkertaisia, kunhan muistaa tietyt seikat. Mikäli kutsukortissa on kerrottu pukukoodi, tarkoittaa se miehen pukua. Nainen pukeutuu sitten tämän mukaisesti. Pukukoodi on siten osoitus vieraille toivotusta pukeutumisesta juhlissa tai muissa tilaisuuksissa. Se myös helpottaa vieraiden pukeutumista ja sen avulla voidaan välttää hankalia tilanteita, joissa pukukoodi voisi muutoin olla väärä. Ennen klo 18.00 järjestettävät tilaisuudet ovat päivätilaisuuksia, joissa pukukoodina voi olla arkipuku, saketti tai tumma puku. Iltajuhlat klo 18.00 jälkeen voivat olla vaikkapa hääjuhla tai juhlakonsertti. Tuolloin kutsussa lukee tumma puku, smokki tai frakki.

Mittatilauspuku on järkevä hankinta

Miehille löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja

Miehille löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja pukeutumiseen erilaisiin tilaisuuksiin. Monesti kutsussa ilmoitetaan pukukoodi, mutta toisinaan tarvitaan omaa pelisilmää sopivan puvun valinnassa. Mikäli kaapista puuttuu puku kokonaan, kannattaa suunnata asiantuntevaan liikkeeseen. Usein on hyvä lähteä liikkeelle hankkimalla laadukas tumma puku, joka soveltuu useimpiin tilaisuuksiin. Hyvä ja laadukas tumma puku kannattaa hankkia mittatilaustyönä, jolloin vaate istuu itselle parhaiten ja näyttää hyvältä päällä. Toki mittatilauspuvut ovat hintavia, mutta maksavat itsensä takaisin käyttömukavuudessa ja istuvuudessa. Mikäli oma lompakko ei kestä mittatilauspuvun hintaa kannattaa kurkata rahoitusvaihtoehdot https://www.freedomrahoitus.fi/ sivulta. Muita hankintalistalle lisättäviä pukuja ovat smokki ja frakki, joita käytetään hienoimmissa tilaisuuksissa.

Pukeutuminen on nykyisin usein rentoa

Viime vuosien aikana yhä useammassa kutsussa on lukenut casual. pukeutuminen on muuttunut selkeästi aiempaa rennommaksi. Casual viittaa rentoon pukeutumiseen, mutta tarkoitus on, että vieraat ovat kuitenkin hyvin pukeutuneita. Tällaisiin tilaisuuksiin sopii vaikkapa rento puvuntakki tai paita yhdistettynä villatakkiin sopivat hyvin. Mikäli vieraat toivovat vapaavalintaista pukeutumista tarkoittaa tämä juurikin sitä, että vieraat voivat itse valita, miten pukeutuvat. Mikäli oman pukeutumisen kanssa on epävarma, kannattaa asiaa kysyä rohkeasti tilaisuuden järjestäjältä. Yleensä tilaisuuden järjestäjä kertoo enemmän kuin mielellään toivomastaan pukeutumisesta.