Yhä useammat ovat tarttuneet mahdollisuuteen tehdä etätöitä kotoa käsin. Sen lisäksi että kotitoimisto mahdollistaa joustavammat työajat, tarjoaa se myös huomattavasti enemmän vapautta pukeutumisen suhteen. Vaikka joillekin koko päivän viettäminen pyjamassa tuntuu houkuttelevalta ajatukselta, on usein tuottavuuden, motivaation ja itsevarmuuden kohottamisen kannalta fiksumpaa vaihtaa yöpuku päivän ajaksi johonkin toiseen asuun.

Kun koko päivän viettää kotioloissa, on viihtyminen todella tärkeää. Monet panostavat kotona siistiin sisustukseen, johon kuuluvat esimerkiksi kauniit ja sisustukseen sopivat tyynynpäälliset, astiat ja muut yksityiskohdat. Tyylikkäät tyynynpäälliset voit hankkia helposti netistä bga.fi-verkkokaupasta.

Aina ei kuitenkaan tule ajatelleeksi, että kotona viihtymisessä myös omalla pukeutumisella on suuri rooli. Kun alkavaan päivään valmistautuu oikeanlaisella vaatetuksella, on aina valmis yllättäviinkin tilanteisiin – oli kyse sitten videopuhelusta tai yllätysvieraan saapumisesta. Tyylikäs pukeutuminen ei onneksi tarkoita sitä, että mukavuudesta täytyisi tinkiä tippaakaan. Monissa oloasuissa yhdistyvät upeasti tyyli ja mukavuus. Alla esitellään muutamia vaivattomasti tyylikkäitä vaatekappaleita, jotka on ehdottomasti lisättävä kodin garderobiin!

Rennot kauluspaidat

Bleiserin alle napitettavat tiukat kauluspaidat voi huoletta unohtaa kotoa käsin työskennellessä. Kaupoista löytyy juuri nyt poikkeuksellisen runsaasti hieman väljemmän mallisia napitettavia smart casual -tyyliin sopivia kauluspaitoja, jotka on helppo yhdistää siistimpiin collegehousuihin tai leggingseihin. Kauluspaitojen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös materiaaliin. Esimerkiksi luomupuuvillasta tai pellavasta valmistetut laadukkaat paidat kestävät käytössä pitkään ja pehmenevät ajan myötä entistäkin mukavamman tuntuisiksi.

Flanellipaidat

Hieman rennompaan tyyliin sopivat loistavasti etenkin syksyllä ja talvella flanellipaidat. Etenkin jos kotona tuppaa olemaan viileää, tarjoaa ihastuttavan pehmeä flanellipaita kaivattua lämpöä kotitoimistoon. Flanellipaidoissa on tarjolla monenlaisia eri kuoseja aina perinteisemmästä ruutukuosista yksivärisiin, hillittyihin sävyihin. Flanellipaita soveltuu puettavaksi suoraan sellaisenaan tai esimerkiksi pitkähihaisen topin päälle, jolloin sen kanssa tarkenee hetken aikaa ulkonakin esimerkiksi pihalla piipahtaessa.

Olohousut

Kun kotitoimiston pöydän ääressä istuu tuntikausia, on etenkin mukavilla housuilla suuri merkitys. On tärkeää valita alaosaksi sellainen vaate, jota ei tarvitse jatkuvasti vetää paikoilleen ja jonka materiaali ei ärsytä ihoa tai tunnu muuten epämukavalta. Jos ajatuksissa herää olohousuista puhuttaessa mielikuva kulahtaneista verkkareista, on aika muuttaa käsitystä. Etenkin parin viime vuoden sisällä nousseen kotitoimistobuumin aikana markkinoille on ilmestynyt todella tyylikkäitä ja siistejä olohousuja, joita kehtaa tarvittaessa käyttää myös ihmisten ilmoilla. Parhaimpien housujen tulee tuntua hyvin samankaltaisilta yllä kuin pyjamahousujen. Mikäli housuissa on elastinen vyötäröosa ja mahdollisesti säädettävät nauhat, on se pelkkää plussaa mukavuuden kannalta!

Paitamekot

Klassiset ja vaivattomalla tavalla tyylikkäät paitamekot ovat nappivalinta silloin, kun haluaa pukeutua hieman keskimääräistä elegantimmin. Monet paitamekot on valmistettu kevyistä materiaaleista, jotka hengittävät ja antavat runsaasti liikkumisvaraa varmistaen sen, että työpäivä taittuu takuulla mukavissa ja sopivan viileissä merkeissä. Mikäli haluaa pukeutua vielä piirun verran siistimmin, voi paitamekkoon helposti yhdistää yksinkertaisen kaulakorun tai korvakorut. Alaosaksi kelpaa melkeinpä mikä hyvänsä aina sukkahousuista leggingseihin tai vaikkapa farkkuihin. Kesän helteillä paitamekkoa voi myös käyttää sellaisenaan paljain säärin.

Hyvä muistaa vaatekaapin sisältöä täydentäessä

Mikä sitten on kaikkein tärkeintä silloin, kun on hankkimassa itselleen uusia vaatteita etätyöpäiviä varten? Koska varsinaista pukukoodia ei ole, voi jokainen itse päättää, kuinka muodollisesti tai rennosti haluaa kotitoimistollaan pukeutua. On kuitenkin oman itsensä kannalta fiksua pyrkiä erottamaan yöpuku ja työvaatetus toisistaan silloinkin, kun kotona viettää aikaa ympäri vuorokauden.

Kaikkein tärkeintä vaatetuksessa on tietysti se, että siinä tuntee olonsa riittävän mukavaksi koko päivän ajan. Jo laadukkailla materiaalivalinnoilla pääsee pitkälle. Vaikka päälleen pukisi vetoketjullisen hupparin ja leggingsit, voivat ne näyttää hyvinkin siisteiltä ja tyylikkäiltä silloin, kun niissä on oikeanlaiset materiaalit ja omalle kropalle sopiva leikkaus!